Top
Cem Küçük

Cem Küçük

cemkucuk@gmail.com

2023/11/20

Elon Musk’a destek vermek lazım

Dünya için zor zamanlar. Sosyal medya belli kişilerin kontrolünde olduğu için her dediğinizin yayılması imkânsız. Acayip bir tekelleşme ve baskı var. 

İsrail’in katliamlarında Filistinlileri savunmak çok zor. Filistin bayraklarını paylaşmak bile hesabınızın askıya alınması için yeterli. YouTube, Facebook, Instagram böyle... 

İnsanların nefes alabileceği tek yer yeni adıyla X. Burada da Elon Musk büyük iş görüyor. Baskıyı göğüslüyor ve her fikrin X’de yayılmasını sağlıyor. Filistin’i savunmak için en uygun yer orası... 

Batı için Hamas terör örgütü. Ona terör örgütü demeyenlerin başına her şey geliyor! Özellikle İsrail’e tepki sosyal medyada ciddi oranda. Hem de en üst seviyede. 

Nitekim ABD’de önde gelen firmalar ve dev şirketler Elon Musk’a ambargo koymaya başladılar. Beyaz Saray'ın Elon Musk'a yönelik antisemitik komplo teorisini desteklediği iddiasının ardından, Apple, Disney, Comcast ve Warner Brothers Discovery de X'te reklamlarını durdurdu. Comcast’ın bünyesinde Sky News, NBC ve Universal Stüdyoları var... 

Beyaz Saray Sözcüsü Andrew Bates, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırıya atıfta bulunarak, "Yahudi halkı için Holokost'tan bu yana en ölümcül günden bir ay sonra bu iğrenç yalanı tekrarlamak kabul edilemez" dedi.

Bunun üzerine Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, paylaşımın antisemitik olduğunu reddetti ve reklam soruşturması nedeniyle dava açmakla tehdit etti.

Pazartesi günü mahkeme açılır açılmaz bir "dava" açacaklarını söyleyen Musk ayrıca grubun raporunun "ifade özgürlüğünü baltalamak ve reklam verenleri yanıltmak" amacıyla "X'in gerçek kullanıcı deneyimini yanlış yansıttığını" belirtti. 

Elon Musk ifade özgürlüğüne inanıyor. Her fikre açık. Siyonizmin etkisinde değil. Yahudi lobisine boyun eğmiyor. O yüzden desteklemek şart... 

Bu dünya öyle özgürlüklerin geniş olduğu bir alan değil. Batı’nın istediğini yapar, onun gibi düşünürsen sana özgürlüğün tadını veriyor. Yoksa her yol kapalı. 

2. Dünya Savaşı sonrası kurulan düzenin değişmesi şart... Haksız olanlar silah ve para gücüyle her dediğini yapacağını varsayıyor. Bugün Filistin’e yaşatılanlar yarın başkalarına yaşatılacak. Kimsenin şüphesi olmasın.

Yazıyı Paylaş

Google +

Whatsapp