Top
Cem Küçük

Cem Küçük

cemkucuk@gmail.com

2023/10/25

Katil İsrail’in sınırı yok!..

Görüntülere bakmaya insanın vicdanı elvermiyor. İsrail her gün çocukları, bebekleri, kadınları vurmaya devam ediyor. Kimseye acımıyor. Merhamet duygusunu yitirmiş bir devlet. 

Her savaşın bir ahlakı olur. Her cephenin kendi içinde bir duruşu olur. Bazen savaşlara ara verilir, insanlar kendi ölülerinin cesetlerini alsın ve defnetsin diye. İsrail, Filistinlilere bunu bile sağlamıyor, vermiyor. Gerçi tanımadıkları bir de Filistin var. Böyle vicdansız, böyle ahlaksızlar!.. 

Joe Biden bile "iki devlete müsade edilsin, iki devletli çözüm tek seçenektir" diyor. Ama İsrail buna bile yaklaşmıyor. Müslümanları yok sayıyor. Katliamları yaparken de kimseyi dinlemiyor. Böyle durumun tarihte örneği yok.

İnsanlar çaresiz. Elektrik yok, su yok. Bebekler hastane odalarında ölümü bekliyor. Gerçekten, kelimenin gerçek manasıyla dayanılır gibi değil. Allah’a sığınmaktan başka çare yok. 

Batı olan biteni olduğu gibi izliyor. Her Batılı İsrail’e destek olmak için gidiyor. Kimse Gazze’deki açık hava hapishanesindeki insanları sormuyor. Hayatlarından endişe etmiyor. Yazık, günah. 

Bu durumun değişmesi için Türkiye’ye ihtiyaç var. Bizim de güçlü olmamız için en az 5 sene lazım. Güçlü ordusu ve ekonomisi olan Türkiye varken kimse Müslümanlara dokunamaz. Katil İsrail, ABD dışında bir tek güçlü Türkiye’den çekinir. 

Deprem bölgesini unutmayalım

Geçen cumartesi günü Kahramanmaraş’taydım. Merkez ilçe Onikişubat Belediyesinin davetlisiydim. Başkan Hanefi Mahçiçek Bey'le bölgeyi gezdik. 

6 Şubat merkezli depremler Maraş’ı çok sert vurmuş. Biz iki deprem oldu diye biliyoruz ama 6 Şubat sabahı 6,5’lık artçıdan pek bahsetmedik. Başkan Bey bana o artçıyı da hatırlattı. 

Daha önce gördüğüm Trabzon Caddesi, Azerbaycan Bulvarı’nda hemen her bina yıkılmış. Bazı binalar hasarlı. Bir yanda hafriyat kaldırılmış. TOKİ’nin evleri süratle yapılıyor. Esnaf ayakta kalmak için var gücüyle çalışıyor. Maraş insanı güçlüdür. Gerçekten diyorum, vakarlı duruşlarını gösteriyorlar. 

Bazen hayat gailesinden kendi derdimize dalıyoruz. Ama deprem bölgesini, Maraş’ı, Hatay’ı, Adıyaman’ı ve diğer illerimizle bağımızı kesmememiz lazım. 

Onikişubat Belediyesini burada anlatmam lazım. Güncel yönetmeliklere ve yapı denetimine çok sıkı uyulduğu için ilçede yıkım fazla olmamış. Şehrin hayatı  hâliyle Onikişubat’a kaymış. Gerçekten ilçe sınırlarında yapılan binalar ayakta. Kocaman apartmanlar sapasağlam duruyor. Çünkü Başkan Hanefi Mahçiçek kurallara tam uymuş. Elbette orada da yıkım var ama Maraş’ın geneline göre az. 

EXPO 2023’ten de bahsetmem lazım. Kahramanmaraş’a ekonomik ve sosyal anlamda büyük katkı sağlayacağını belirten Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek 7’den 70’e her kesime hitap eden 800 bin metrekarelik bir dev EXPO Kompleksi inşa etmiş. Çocuklar için Doğa Okulu ve Çocuk Dünyası kurulmuş… çocuklar burada bilim, matematik, enerji, müzik, resim ve hayvanların yer aldığı yeşillikler içindeki bahçelerde, atölyelerde vakitler geçirecek… Başkan Bey, “Kurulan çocuk dünyası Kahramanmaraşlı evlatlarımıza terapi gibi gelecek ve hayata daha hızlı motive olup başarılı bireyler olacaklar” diye anlattı bana. Emeği geçen herkese teşekkür etmek lazım. 

Deprem bölgesini de asla unutmayalım. Desteklerimize ihtiyaçları var.

Yazıyı Paylaş

Google +

Whatsapp