Top
Yekta Güngör Özden

Yekta Güngör Özden

yektagozden@sozcum.com

28/04/2016

Yeni yayınlar

SKöşemizde yeni yayınları okurlarımıza duyurmakla yetinmek bizi doyurmuyor ama alanımız bu kadar. Ayrıntılı bilgiler kimi gazetelerin kitap eklerinde yer alıyor. Biz, bilgi vermekle öneride bulunmayı ayırıyoruz. Okur, konusuna, yazarına göre seçimini yapacak, uygun bulduğunu, aradığını, beklediğini alacaktır. Yaz ayları için oluşturacakları çizelge için kendilerini bilgilendiriyoruz:
– Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi, gazeteci Saygı ÖZTÜRK'ün “Tutanaklarla KOZMİK ODANIN ESRARI” adlı on beşinci kitabı Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Seferberlik Tetkik Dairesi ve oradaki kozmik odalarda yapılan aramaları belgeleriyle anlatıyor. BİLGİ Yayınevi'nin ürünü bu kitap “Belgeleri okuyunca çok şaşırdım. Ülkemizin nasıl yalanlarla, düzmece olaylarla yönetildiğini, nasıl iftiralar atıldığını bir kez daha görmüş oldum” diyen gazeteci Emin ÇÖLAŞAN'ın ÖNSÖZÜ ile yayımlandı.
– Şair Necdet TEZCAN'ın 51 çocuk şiirini içeren yeni kitabı “Kuşluk-Tan Esintiler” adıyla Güncel Sanat Dergisi Çocuk Dizisi'nin 5., Antalya BAYGENÇ Ajans Yayınları'nın 37. ürünü olarak çıktı.
– Prof. Dr. Cengiz YALÇIN'ın “Kod Adı Devrim” adlı, özgürlük, eşitlik, kardeşlik romanı, AKILÇELEN Kitaplar'ın yeni yayını. İstihbarat kuruluşlarının siyasal çizgilerde girişimlerini anlatıyor.
– Ulusal Parti Genel Başkanı yazar Gökçe FIRAT'ın “Kanlı Başkanlık Yolu” adlı yeni kitabı İLERİ Yayınları'nın 305. ürünü.
– Kültür Bakanlığı Halk Kültürlerini Araştırma ve Geliştirme emekli Genel Müdürü, yazar Yahya AKSOY'un “Si-An'dan Tiran'a TARİHİ İPEK YOLU” adlı kitabı BOĞAZİÇİ Yayınları'nın ürünü.
– CHP önceki milletvekillerinden Fizik Yük. Müh. Celâl TOPRAK'ın “ATATÜRK Sonrası CHP'nin Başarısızlığı-Nedenleri ve Sonuçları” adlı kitabı KARINCA Yayınları'nın ürünü.
– Emekli Kıdemli Albay Ali AKUZUN'un Ürgüp konusunda yoğun emek ürünü ikinci kitabı “Şen Olasın ÜRGÜP” adıyla yayımlandı, kişisel yayını.
– Şair Murat HAYDAROĞLU'nun yeni şiir kitabı “Bahtiyar'ım” 98 şiiriyle kendi yayını.
– Avukat-yazar Âdil GÜLVAHABOĞLU'nun iki yapıtı “Düşünceler Cumhuriyeti” İLERİ Yayınları'nın, “Edebiyat Penceresi” deneme, araştırma, makaleleriyle dolu, çok yararlı 9. yapıtı ise PAZDA Yayınları'nın ürünü.
– Emekli diplomat, ressam-yazar Daver DARENDE'nin “Ortadoğu Bataklığında Türkiye-Küresel Gücün Mimarları Görev Başında” adlı yeni kitabı TELGRAFHANE Yayınları'nın Araştırma-İnceleme Dizisi'nin ilk yayını.
– Rahime HENDEN'in dört kitabı: 1. “Yüreğimin Yongası” 52 şiirini içeriyor, EKİM Yayıncılık ürünü., 2. “Parıldayan Ay” 48 şiirini içeriyor, Pêrî Yayınları'nın ürünü., 3. “İsyan Günlüğü” 57 şiirini içeriyor ve BELGE Yayınları'nın ürünü., 4. “Güneş Tutkunları” adlı romanı da yine BELGE Yayınları'nın ürünü.
– Prof. Dr. Nevin VURAL'ın eşi “Dr. Doğan VURAL Anısına” adlı kitabı, toplumsal konularda örnek çalışmalarıyla unutulmayacak bir değerimizi kişilik nitelikleri, yaşam öyküsü ve özverili çalışma alanlarıyla tanıtıyor. Kişisel yayını.
– Balyoz Davası'ndan beraat eden Kurmay Subay Mustafa ÖNSEL'in “AĞACIN KURDU- Fethullah'ın Askerleri-Türk Silâhlı Kuvvetleri'nde Şakirtlerin İşgali mi?” adlı 4. kitabı ALİBİ Yayıncılık'ın yeni ürünü.
– Edebiyat ve gazetecilik alanlarında birçok ulusal ve yabancı ödülü bulunan Özdemir İNCE'nin “İmam Hatip Saltanatı ve İMAMOKRASİ” adlı kitabının 2. baskısı TEKİN Yayınları'nın ürünüdür.
– Şevket Kaan GÜNDOĞDU'nun “YUSUFELİLİ YETİMİ-Hayatı, Sanatı, Şiirlerinden Seçmeler” adlı kitabı Yusufeli Belediyesi tarafından hazırlanmıştır. Emekli öğretmen Mehmet ÂLPTEKİN konusundaki yayındır.

DERGİLER

– Önceki CHP milletvekillerinden plânlamacı Ali Nejat ÖLÇEN'in iki aylık, dolgun “TÜRKİYE SORUNLARI” adlı dergisinin 110. sayısı mart ayında yayımlandı.
– Berfin-BAHAR (İst.) 21. yıl 218. sayısı,
– Trabzon'da yayımlanan KIYI dergisinin 55. yılında çıkarılan 300. sayısı (Mart-Nisan 20l6) kitap kalınlığında.
– ŞEHİR dergisi, Devrek'te yayımlanıyor.
– TERAZİ hukuk dergisi (Ankara) doyurucu içeriğini artırarak yayımını sürdürüyor.
– Türkiye Barolar Birliği ile Ankara ve İstanbul barolarının dergileri hukukçuların başvuru kaynakları.

GAZETELER

– Dünyada Kilis, (İstanbul) Kilis Vakfı yayını.
– DANİŞMEND (Niksar), GÖZLEM (İzmir), MÜCADELE (Aydın), BARTIN (Bartın), VİZYON (Terme).

———————————————–

DÜZELTME

25 Nisan 2016 tarihli yazımın 3. paragrafında OSTİM Üniversitesi adıyla verilen organizasyonun; Vefa Ödülleri Organizasyonu olduğu ve OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (OSİAD) dönem sözcülüğünü üstlendiği, Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP) öncülüğünde düzenlenmiş ve Ankara Üniversitesi Rektörlüğü 100. Yıl Salonu'nda gerçekleştirilmiş bir tören olduğunu belirtir, halihazırda OSTİM Üniversitesi isimli bir kurumun bulunmadığını bildiririm. OSTİM Teknik Üniversitesi için YÖK'te onaylanan başvuru kanunlaşma sürecine girmiştir.
Yazım hatasından dolayı özür dileriz.

Yazıyı Paylaş

Google +

Whatsapp

Yazarın Diğer Yazıları