Top
İsmail Kapan

İsmail Kapan

ismail.kapan@tg.com.tr

2023/10/31

İsrail için zaman ve zemin daralıyor…

İsrail, Gazze’de sergilediği vahşeti ilanihaye sürdüremez… Dünyanın her yerinde bu vahşete karşı büyük bir reaksiyon var ve giderek kabarıyor. Bu gidişle her ülkenin meydanlarında, yakında kendi hükûmetlerini de hedef alan sert ve etkili gösteriler uç verebilir! Fransa ve Almanya bu ülkelerin başında gelebilir. Nitekim önce Fransa, ardından da Almanya, Batı Şeria’da; yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere karşı işledikleri saldırı ve cinayetlere dair uyarıda bulundu. Batı Şeria’da bu sene öldürülen Filistinli sayısı 329. Bunların 119’u 7 Ekim'den sonra öldürüldü… İsrail için gönüllü Siyonist olan Joe Biden da nihayet sivilleri ve insan haklarını hatırladı. Onun Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da, sahibinin sesi olarak; “Hamas gerillaları ile iç içe olsalar bile, İsrail’in sivillere dikkat etmesi gerekir” diye açıklama yapmak durumunda kaldı. Velhasıl Batı’da henüz beklenen seviyede olmasa da, insan hakları ve sivillerin korunması hususunda, ilk günlerdeki insanlık dışı tutum biraz gerilemiş bulunuyor. Başlangıçta Biden ve şürekâsı, İsrail için hiçbir kısıtlama ve engel tanımayınca, “terör devletinin” sözde savunma bakanı Gallant da, askerlerine “Her şey serbest. Bütün kısıtlamaları kaldırdım…” şeklinde tam bir vahşet talimatı vermişti. Natanyahu ile onun savunma bakanı Gallant ve diğerleri, şüphesiz bütün bu cüreti Sam Amca'sından alıyor. Ama hayır bu devran böyle gitmeyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumartesi günü Büyük Filistin Mitingi'nde dile getirdiği üzere, küresel güçler İsrail’i piyon olarak kullanıyor. Yarın öbür gün şartlar değiştiğinde, İkinci Dünya Savaşı öncesinde olduğu gibi yine orta yerde bırakıverirler… İsrail bunu unutmamalı.

Ve tabiatıyla İsrail, öncelikle işlediği savaş suçlarından dolayı hesap vermek zorunda. Bu hesap mutlaka sorulacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail’in işlediği savaş suçlarından dolayı yargılanması için hazırlık yaptıklarını, bununla ilgili belge topladıklarını resmen duyurdu. 7 Ekim’den bu yana İsrail’in vahşet ötesi bombardımanla öldürdüğü Filistinli sayısı 8 bin 306’ya yükseldi. Sizler bu yazıyı okurken, maalesef daha da artmış olacak. Bunların üç bin 459’u çocuk. İki bin 236’sı da kadın… Yani işlenen savaş suçu gayet bariz ortada. 20 bin 242 kişi de yaralı. Bütün bu cürümleri işlemek için İsrail 32 bin sivil binayı hedef aldı. İki yüz bin konut saldırıya maruz kaldı. Onlarca hastane, okul, cami ve uluslararası yardım kuruluşlarının depoları dâhil, hedef alınmayan yer kalmadı. Onlarca sağlık çalışanı, BM görevlisi, gazeteci de bu arada İsrail’in vahşi bombardımanı neticesinde hayatını kaybetti. BM Genel Sekreteri Guterres çaresiz şekilde feryat ediyor: “Uluslararası toplum neden susuyor? Tarih herkesi yargılıyor...” Genel Sekreter, Filistin’in 56 seneden beri boğucu bir işgal altında olduğunu söylediği için, İsrail Dışişleri Bakanı görüşme programını iptal etti. Ve İsrail aynı zamanda BM görevlilerine vize verme işlemini askıya aldı. Terör devleti, bu derece küstahça bir tavır içinde anlayacağınız. Ama tekrar hatırlatalım: Bu devran böyle gitmez. Gün gelir İsrail yöneticileri hukuk önünde hesap verir. Tıpkı Sırbistan eski idarecilerinin hesap verdiği gibi. Netanyahu hapishane hücresinde intihar eden Miloşeviç’in sonunu aklında tutmalıdır! Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı daha şimdiden hareketlenmiş bulunuyor. İsrail’i ve yöneticilerini mücrim sandalyesine oturtacak bol miktarda malzeme var...

Netanyahu bugünkü dünya düzeninin kendilerine verdiği haksız korunmaya güvenerek, muharref Tevrat’taki sapık hükümlere atıfta bulunarak, küstahça beyanlarda bulunuyor. Sadece Filistinlilerin değil, onların öküz, eşek ve koyunlarının da öldürülmesini teşvik ediyor. Çatışma sahasında da aynen bu vahşet bire bir yaşanıyor. İsrail bombardımanından insanlar yanında, hayvanlar da feci şekilde telef oluyor.

Evet, Orta Doğu’nun örnek demokrasisi (Son olarak ABD Dışişleri Bakanı Blinken bu saçma sapan iddiayı seslendirmişti…) diye gösterilen faşist, terörist devlet, tarihin en alçakça soykırımlarından birini yapıyor. Daha da vahşi metotlar öğretsin diye gönderilen "Felluce Kasabı" General, Siyonistlerle tam anlaşamadı galiba. Geldiği gibi geri döndü. Tıpkı Patronu Joe Biden gibi… Bir kenara yazınız, Amerika; şimdiye kadar üstlendiği ve ortak olduğu İsrail harp cürümlerinin mutlaka ceremesini çekecektir. Ve sırtına binen faturayı ödemekte kesinlikle sıkıntı çekecektir. İsrail için zaman ve zemin daralıyor. Ama evet, ABD için de hem zaman hem zemin daralıyor.

Dünya askerî ve siyasi dengeleri fena hâlde değişiyor. ABD’nin ve İsrail’in kibir ve küstahlığı mutlaka yere çakılacaktır!

Yazıyı Paylaş

Google +

Whatsapp