Top
Şükrü Andaç

Şükrü Andaç

sukru.andac@milliyet.com.tr

26/01/2016

GLOBAL HUKUK DÜNYASININ ÖNDE GELEN OFİSİ DLA PIPER’IN CEO’SU LEVINE: Türkiye yükselen yıldız ‘yabancı’ ilgisi sürüyor

30’u aşkın ülkede, 4.200 avukatla, yıllık 2.5 milyar doların üzerinde ciro yapan İngiltere merkezli hukuk ofisi DLA Piper, altına imza attığı işlerle alanında dünyanın en büyük firmaları liginde ilk üçte. Milyar dolarlık anlaşmaların arkasındaki gizli güç DLA Piper’ın CEO’su Simon Levine, bundan beş yıl önce adım attıkları Türkiye’nin kendileri için yükselen yıldız olduğunu söylüyor. Levine, şirket alımları ve evliliklerinde uluslararası yatırımcıların gözünün Türkiye’de olmaya devam etmesini beklediklerini ifade ediyor. 

DLA Piper için Türkiye ile birlikte 2016 ve sonrasında öne çıkacak pazarlar liginde Şanghay ve Güney Afrika’nın geldiğini anlatan Levine, bununla birlikte ABD, İngiltere, Almanya ve İspanya’daki oturmuş pazarların da güçlü konumunu sürdüreceğinin bilgisini veriyor. 

En başarılı ofis: İstanbul

Simon Levine, İstanbul’a gelerek DLA Piper’ın Türkiye’deki ortağı YükselKarkınKüçük (YKK) Avukatlık grubuyla yeni stratejileri ve hedefleri belirledi. Levine ile önceki hafta YKK grubunun Astoria’nın en üst katındaki, İstanbul Boğazı ve tarihi yarımadaya yüksekten bakan ofisinde bir araya geldik. 

Gerek ofiste, gerekse ardından gittiğimiz restoranda yaptığımız sohbette, Levine, uzun dönemde yatırımcılar için Türkiye’nin oldukça umut vaat eden bir ülke olduğuna vurgu yaptı. 2015’te Türkiye’de 6 milyar euro değerinde işlem gerçekleşirken, bunun yüzde 70’nin yabancı yatırımcı ağırlıklı olması, Türkiye’nin potansiyeli adına önemli bir gelişme.

“DLA Piper olarak bizim İstanbul ofisimiz YükselKarkınKüçük” diyen Simon Levine, “Dünyanın dört bir yanındaki ofislerimiz arasından İstanbul en başarılı ofislerimiz arasında yer alıyor. Son zamanlarda yaşadığı politik ve ekonomik sorunlara rağmen Türkiye’nin stratejik önemi büyük. Bu anlamda orta ve uzun vadede Türkiye’de önemli projeler görmeye devam edeceğimize inanıyorum” dedi. Levine’e göre, Türkiye’de öne çıkacak sektörler enerji, altyapı, gayrimenkul.

 

 

Zorlu yıl

“2016’nın Türkiye ve dünya için zorlu bir yıl olacağını tahmin ediyorum” diyen Levine, şunları söyledi: “Çin yavaşlıyor, İngiltere’de AB referandumu var, ABD’de Başkanlık seçimi. Birçok anlamda belirsizlik hakim. Doğal olarak müvekkillerimiz stratejik yatırımları gerçekleştirmek konusunda tereddütlü davranacaklar. Buna rağmen kendi adımıza endişelenmiyorum. En durgun ortamda bile devam eden işlemler ve projeler olacak”

Levine, “Afrika’ya yatırım planlıyoruz. Fas ve Güney Afrika’da büro açtık. Rusya iyi gitmiyor ancak ofisimiz devam eden önemli projelerimiz sayesinde başarısını sürdürüyor” diye konuştu.

 

İran turu yapacak

Yaptırımların kaldırılmasıyla şimdilerde İran pazarı umut verici. İran için Türkiye’deki kolları YKK ile hareket edeceklerini ifade eden Simon Levine, henüz gelişmelerin çok yeni olduğunu, bekleyip görmek gerektiğini söyledi. Cüneyt Yüksel ise, yakında İranlı hukuk ofisleriyle görüşme yapmak üzere Tahran’a gideceklerini, ardından bu konuda yatırım için grup olarak bir karar vereceklerini ifade etti.

 

 Cambridge mezunu olan Simon Levine, profesör ünvanına sahip ve Imperial College London’da ders veriyor.

 

 

Tam teşekküllü hukuk hastanesi

YükselKarkınKüçük (YKK) Avukatlık grubunun yönetici ortakları Cüneyt Yüksel ve Murat Karkın,  80’i kadın olmak üzere 110 avukatla Türkiye’nin en büyük hukuk ofisi olmayı sürdürdüklerini ifade ediyor. 110 avukatın 12’si ortak konumunda. 

Yüksel, 2015 yılında Demirören Holding’in Total alımı (325 milyon euro) ve Socar Enerji hisselerinin bir bölümünün Goldman Sachs’a satışı (1.3 milyar dolar) işlemlerine yaptıkları aracılıktan yola çıkarak, geçen yıl toplamda 20 büyük işleme aracılık ettiklerini, böylece Mergermarket verilerine göre Türkiye’nin en büyük hukuk ofisi ünvanlarını art arda dört yıldan bu yana koruduklarını söylüyor. 

Grubun temelinin 2006’ya dayandığını belirten Cüneyt Yüksel, “Dokuz farklı alanda bir diğer ifadeyle hukukun belli başlı tüm alanlarında hizmet veren uzman bir ekibimiz var. Bunu tam teşekkülü hastaneye benzetebiliriz. Nasıl ki doktorların farklı uzmanlık alanları var biz de her birimiz kendi alanında uzmanlaşmış avukatlarız” dedi.

 

‘Avantajımız var’

Grubun yönetici ortaklarından Murat Karkın “DLA Piper ile olan ilişkimiz çok yönlü. Örneğin avukatlarımızı, gelişim için çok önem verdiğimiz, secondment’lara (DLA Piper bürolarında geçici çalışma) gönderebiliyoruz. Bizim için en önemli olan nokta müvekkilimize kaliteli hizmet sunabilmek.  Bunu da başardığımıza inanıyoruz” diye konuştu.

 

Yazıyı Paylaş

Google +

Whatsapp