Top
Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

22/06/2012

GiZLi KAMERALAR BAZEN MASUMDUR

Gizli kamera alengirli işlerin, kötü niyetlerin, kandırmacaların bir halini yansıtır. Kamera varsa ve de gizliyse vay haline. Ama bir de ‘masum ve sempatik gizli kameralar’ vardır. Aslında kameranın gizliliğinden değil, insanoğlunun niyetinden kaynaklanır bu durum. Mesela söz  konusu örnekte gizli kamera temiz  doğaya hizmet ediyor.

Haber kanallarının ‘yeşil televizyon’ zamanları başladı. NTV ve CNN Türk bütün programları ‘yeşile’ çevirdi. 24 kanalı da ‘yeşil kuşak’ açmış.  Televizyonların çevre konusunda haberleri ve kişiliğiyle akla gelen ilk ismi CNN Türk’ten Güven İslamoğlu olur. 150 çevre gönüllüsüyle bir alışveriş merkezini mesken tutmuş İslamoğlu. Etkinliğin sloganı, ‘Seyirci Kalmayın’mış. Milletin çevre temizliğine ne kadar önem verdiğinin belgesi. 6 gizli kamera kurmuşlar. Her bölümde ayrı bir konu işleniyor. İlk bölüm pet şişe. Yerden alıp geri dönüşüm kutusuna atana büyük alkış...
Kaç kişi es geçmiştir kimbilir o pet şişeyi? Birey olarak ne kadar çevreciyiz bunun bir göstergesi olması açısından gizli kameraların kullanımı geçer not alıyor bence.TRT HD 2 YAŞINDA, PEKi NE YAPIYOR?12 Haziran 2010’da yayına başladı. Özel müşterisi var. Örneğin D-Smart’ta izlemek için özel olarak abone olmak lazım. Bir abonenin TRT HD’yi izlemek için aklını çelecek programları var mı?
İki yıl sonra bu sorunun cevabını TRT, kendi kanalını övdüğü metinde vermiş:
“2010 Eurovision Şarkı Yarışması, 2010 Dünya Kupası, Erzurum Üniversitelerarası Kış Oyunları, Formula 1, Ziraat Türkiye Kupası maçları gibi büyük orgazanizasyonların gerçek HD kalitesiyle verdik” demiş. Bir de Dolby sisteme dikkat çekilmiş bu yayınların.
Belgesellere gelince,   o kadar çok tematik kanal var ki. Ve bunların yavaş yavaş HD kanalları da devreye girdi (Discovery, National Geographic vs.). Sporda ise Eurosport’un da HD yayını var. Bütün bunların yanında bir de hepsinin toplamı olduğunu söyleyen TRT HD.
TRT HD özel olmak için örneğin dolby sistem özelliğini öne çıkaracak yayınlara ağırlık vermeli. Bol bol konser yayını yapmalı. Bu aklıma gelen ilk örnek. Güzel filmleri oluyor  TRT HD’nin. Bu sayı artmalı. Çok özel filmleri HD kalitesinde gösteren bir kanal olarak akılda kalıcı hale gelmeli. Peki bütün bunlar bir seyircinin TRT HD’yi izlemek için özel bir çaba sarfetmesi için yeterli mi?
Sadece HD kalitesindeki yayınla özel olunmaz, bu kanalı vatandaş para verip izlemez.  Üç boyutlu yayına da geçeceklermiş. Önce bir   HD işini halletsinler...REHBERiMSİBER ORDULAR VE GİZLİ GÜÇLER
Filmlerini seyrediyoruz. Ama hemen yanı başımızda da gerçeğini galiba. Mesela şu heronlar. Siber orduların ya da gizli güç savaşlarının bir parçası gibi. Bu açıdan önemsiyorum. ‘Büyük Takip’ televizyonların fantastik haber programı. Büyüyle casusluğu birleştirince millet gülmüştü. Abartılar bu gerçeklerin aslında gerçek olduğunu değiştirmiyor. Sulandırmakla ciddiyetini korumak arasında dengeyi biraz da izleyenler sağlayacak. Bu konulara giren başka  haber programları yoksa bu, ‘Büyük Takip’in suçu değil.
Programda bu hafta siber saldırı türleri ele alınıyor. Konuklar; Siber Güvenlik Derneği’nden Yard. Doç. Dr. Hüseyin Yüce, Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü’nden Başkomiser Ahmet Uslu, bilişim güvenliği uzmanları Huzeyfe Önal ve Halil Öztürkci. (TRT HABER/21.05)‘Deşifre’de dünyayı dizayn eden güçler 
Gizli güçlerin dünyayı dizayn etmeye yönelik işlerine merak saran bir başka program da ‘Deşifre’. Bunlar hayal gücünü geliştir işleri değil. Ciddi ciddi dünyayı yönetiyorlar. Bilderberg toplantısında bir Türkiye raporu yer almış. Dünyanın geleceğine yön verildiği söylenen bu toplantılar yılladır devam ediyor. Peki ne konuşuluyor? Türkiye’ye nasıl bir misyon yüklenmek isteniyor?
Mehmet Ali Önel’in konuğu Doç. Dr. Ramazan Kağan. Yeşil kuşak projeleri, ılımlı islam vs. bizim cephemiz adına zaten bu işin hiç de öyle ‘fantasktik işler’ olmadığının göstergesi zaten. Bu tarz yapımları ‘her söylenilen doğrudur’ diye izlemeyin. Bir fikir verdiğini, yol gösterdiğini, sizin için bu konuları araştırmak için bir başlangıç olarak görün. Tezler ve anti tezler, yapacağınız araştırmaların içinde zaten kendisini gösterecektir. (AHABER / 20.15)
Yazıyı Paylaş

Google +

Whatsapp