Top
Mesude Erşan

Mesude Erşan

mersan@hurriyet.com.tr

27/11/2016

Çok hareket et, çok su iç

Seyahatlerde istediğimiz gıdalarla beslenmek her zaman mümkün olmuyor. Genellikle gidilen ülkenin yemek kültürünü tanımak istiyoruz. Bazen tam da bu nedenle her zamankinden daha fazla yiyebiliyoruz. Tüm bunların sonucu son derece rahatsız edici kabızlık olabiliyor.

n

 

n

Kabızlığın önüne geçmek için uzmanların ilk önerisi seyahatlerde su tüketimini daha da artırmak. Mümkün olduğunca hareket etmek de en etkili yöntemlerden. Ya sokaklarda yürüyerek-koşarak ya da kaldığınız otelin spor salonundan yararlanarak hareketi sürdürebilirsiniz. Malum hareket ettikçe bağırsağımızdaki ilerletici ve çalkalayıcı hareketler otomatik olarak başlıyor.

n

 

n

Her daim lif zengini besinler tüketmek yine kabızlığı önlemede etkili yöntemlerden biri. Tam tahıllı ekmek, bol sebze ve meyve tüketmeye devam edin. Sadece katı gıdalar almayın. En azından sebze çorbası isteyin.

n

 

n

Seyahatlerde uzun süren iş yemekleri, olabildiğince çok şeyi tatmak gibi nedenlerle ihtiyaçtan fazla yemek yeme eğilimi oluyor. Öğünleri kendi içinde dengelemeye çalışın. Bazı şeyleri sadece tadın, tümünü bitirmeye çalışmayın.

n

 

n

Farklı nedenlerle seyahatlerde dışkılama ihtiyacı ertelenebiliyor. Ancak bu doğru bir davranış değil. Tutarak, dışkıyı rektumdan bağırsağın içlerine yollarsınız. Bu da kabızlık süresini uzatır. 

n

 

n

 

n

LİF ZENGİNİ BESİNLER

n

 

n

Tam tahıllı ekmekler, taze sebzeler, tam tahıllı kahvaltılık gevrekler, taze ve kuru meyveler, yüksek lifli müsli, yulaf kepeği gibi gıdaları yurtdışında bulmanız zor değil. Liften zengin besinler ayrıca metabolizmanın hızlı çalışmasını da sağlıyor.

Yazıyı Paylaş

Google +

Whatsapp