Top
Gila Benmayor

Gila Benmayor

gbenmayor@hurriyet.com.tr

24/03/2019

Gençlere fırsat tanıdı geliri 2 yılda 9.7 kat arttı

Zira “satın alacağını karşılaştır, sana en uygun olanı bul” sloganıyla yola çıkan Cimri.com internet üzerinden alışveriş yapanlara 3.5 milyon ürünü karşılaştırma fırsatı tanıyor.

Tasarruf etmek isteyen tüketiciye en iyisini ve en ucuzunu bulma şansını veriyor.

Türkiye’nin önde gelen girişim sermayesi fonu iLab Ventures portföyünde yer alan Cimri.com’un Genel Müdürü Serkan Koç ile geçenlerde sohbet ediyoruz.

Serkan Koç daha önce Garanti Bankası, Turkcell gibi kurumlarda çalışmış.

Hem finans, hem teknolojiyi iyi biliyor.

10 yıldan beri dijitale yatırım yapan iLab Ventutes çatısı altındaki Cimri.com’un gelirini göreve geldiği  2,5 yıldan bu yanayüzde 9.7 arttırmayı başarmış.

Kısa sürede Türkiye’de alışveriş kategorisindeki şirketler arasında ilk 10’un arasına girdiklerini anlatırken “Cimri.com’da iki buçuk yıl önce 170 bin ürün vardı. Bugün ürün sayımız 3.5 milyon. Karlılıkta eksi iken şimdi son 4 ayda yüzde 20 oranında kara geçtik” diyor.

“Unutmayın Amazon.com 20 yıl hiç kar etmemiş” diye ekliyor.

Gençlere fırsat tanıdı geliri 2 yılda 9.7 kat arttıSerkan Koç

E-İHRACATI YAYGINLAŞTIRMAK

Bir start-up kafasıyla çalışmak zorunda olduklarını anlatan Serkan Koç sitenin bir aylık ziyaretçi sayısının 15 milyon 87 bine ulaştığını belirtiyor.

Cimri.com’un bir anda sivrilmesinin arkasında Serkan Koç kadar şirkette çalışan gençlerin de payları var.

Zira Cimri.com’un 144 çalışanının 100’u part -time çalışan üniversite öğrencileri ya da yeni mezunlar.

Bu gençlerin yüzde 50’si kadın.

“Dijital ekonomiye meraklı gençlere fırsat tanımak istiyoruz. Bize başvuranlar arasında bilgisayar mühendisliğinin yanı sıra iktisat, kimya, mühendislik fakültelerinin öğrencileri var. Kendi alanlarına ek olarak e-ticaret gibi dünyada giderek büyüyen bir alanda deneyim kazanıyorlar” diyor Serkan Koç.

Gençlerin kendi geliştirdikleri yazılımlarla Cimri.com sitesindeki ürün sayılarını katladıklarını anlatıyor.

Önümüzdeki yıl yurt dışına açılmayı planladıklarını söyleyen Koç “e-ihracat yapan şirketleri yurt dışında karşılaştırmak mümkün olacak. Türk ürünleri böylelikle daha geniş pazarlara ulaşabilecek” diye konuşuyor.

Gençlere fırsat tanıdı geliri 2 yılda 9.7 kat arttı

FRANSIZ MUTFAĞI FRANSIZ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NIN KANATLARI ALTINDA
 

TÜRKİYE sayıları şükür ki, giderek artmakta olan gastronomi kurumlarının, şeflerin, iş insanlarının desteğiyle Türk Mutfağı’nın tanıtımı için nihayet yol almaya başlamışken dünyanın en ünlü mutfağına sahip Fransa “nasılsa dünya benim mutfağımı tanıyor” diye boş durmuyor.

Önceki gece İstanbul’daki Fransız Sarayı’nda, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries ve Başkonsolos Bertrand Buchwalter’ın ev sahipliğinde Fransız Lezzetleri” etkinliğindeydik.

Küçük bir parantez.

Yukarıda iş insanı derken özellikle T-ONE Derneğini Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan’ı ima etmek istedim.

Çünkü Fransız Sarayı’ndaki etkinlikte sohbet ettiğimiz Demet Sabancı Çetindoğan, derneği aracılığıyla Türk Mutfağı’nın tanıtımına gönül vermiş bir isim.

Çabaları sayesinde bu yılki Oscar Ödül Töreni davetinde geleneksel Türk lezzetleri sunulmuştu.

Çetindoğan, Türk lezzetleri dünyaya açılırken Türkçe isimleriyle tanınmaları için ayrı bir mücadele veriyor.

Sözünü ettiğim etkinliğe dönersem, UNESCO’nun Fransız Gastronomi’sini somut olmayan Dünya Miras Listesi’ne aldıktan sonra Fransız Ekonomi ve Maliye Bakanlığı dünya çapında belirli bir tarihte bunun kutlamasının yapılmasını öneriyor.

Fransız Dışişleri Bakanlığı’nın kanatları altında beş yıldan beri düzenlenen etkinliğin adı Fransız Lezzetleri”.

Büyükelçi Charles Fries, önceki gece kısa konuşmasında, baharın ilk günlerinde (21-24 Mart) dünyada 5 bin lokanta ve 150 Fransız elçiliğinde “Fransız Lezzetleri” etkinliklerinin düzenlediğini söylüyor.

Bu etkinliklere Türkiye’den, İstanbul, Ankara, İzmir, Sakarya ve Balıkesir’den 48 lokanta katılıyormuş.

Fries “Dünya çapında bu etkinliği yapıyoruz zira Fransa turistlerin bir numaralı destinasyonu. Geçen yıl Fransa’yı 90 milyon turist ziyaret etmiş. 2020 yılında bunun 100 milyona ulaşmasını hedefliyoruz. Turistlere “neden Fransa” diye sorduğunuzda birinci sırada gastronomi geliyor” diye konuşuyor.

Yani Fransa için daha fazla turist çekmenin yolu gastronomiden geçiyor.

Darısı Türkiye’nin başına.

Yazıyı Paylaş

Google +

Whatsapp