Bu sezon maçları en keyifli geçen takımların başında F.Karagümrük geliyor sanırım. Andrea Pirlo'nun öğrencilerinin karşılaşmalarını takip eden bir sporsever, maç başına en fazla golü... Yani ortalama 4 artı gol izlemiş. Futbolun kavga değil temaşa oyunu olması gerektiğini Türkiye'de kanıtlamaya çalışıyor sanki İtalyan teknik adam, biraz fazla fantastik tercih kesinlikle.
Dün de bol gollü, bol pozisyonlu bir Karagümrük maçı vardı Trabzon'da. Karşısında da, teknik direktör Nenad Bjelica'nın söylemi ile önümüzdeki sezon oluşturulacak fotoğrafı netleştirmeye çalışan Trabzonspor. Çok sayıda oyuncu rotasyonu, üzerine de sistem değişimine gitti Hırvat teknik adam. Aksamalar daha fazla göze batabilirdi aslında, ancak; Pirlo'nun boş alanı çok, teması az taktiğinin olmasıydı... Yani şanslarıydı biraz da. Ama savunmada o kadar boşluk bırakmaları, çoğu set hücumlarında dahi birinci bölgede az adamla kalmalarının hiçbir karşılığı yok. Kontratağa çıktıklarında hızları ve şiddetli pas yüzdeleri gayet iyi ama kontra yediklerinde VAR kararları gibi yavaşlıyorlar sanki! Sahi, skor 4-1'ken A.Kadir Ömür'ün iptal edilen golünde ofsayt çizgisini 2-3 dakikada ancak çizebildiler odadakiler!
Trabzonspor'un üstünlük kurmasında bir etken de Bakasetas ne kadar sakin ve dengeleyiciyse, Abdülkadir Ömür'ün de o kadar hareketli ve arayışta olmasıydı. Bu ikili oyunun hızını çok rahat belirlediler. Bolca pozisyon buldular, bolca pozisyon hazırladılar. Bjelica'nın oyun planında belli ki merkez aksiyonları ön planda, bu oyunculara daha fazla tek pas yapması için kenardan sıkça talimat vermesi de ayrıca dikkat çekiciydi.
Yeni Trabzonspor fotoğraf karesinde yer almak isteyenlerin kendilerini bireysel gösterme çabaları da vardı doğal olarak. Ama mesela ligin en hızlı stoperlerinden biri olan Hüseyin Türkmen'in topla teması azaltıp sadeleştikçe büyüdüğünü, Arif'in tam tersi daha fazla topla buluşmayı denemesi gerektiğini, Maxi Gomez'in ise sadece asistlerle formaya ulaşamayacağını anlaması lazım. Dünkü rahat maçta bile Bjelica'nın gelecek sezona dair aklındaki fotoğrafı netleştirecek çok az veri vardı ne yazık ki!