Top
13/06/2015

Egzotik rüzgârlar

Artık 'açıkhava odası' olarak tanımlanmaya başlanan balkon, teras, avlu ve verandaların bu seneki stil rotalarında, egzotik coğrafyaların enerjik renk karmaları, zengin botanik simgeleri ve doğal örgü malzemeleri yine çok popüler. Saksıda yetiştirebileceğimiz bodur kumkuat ve avokado ağaçlarını da unutmamalı.


1. Paletin en canlı renkleri


Güneşli adalardan ve tropik iklim kuşağının merak edilen destinasyonlarından ilham alan egzotik dekorasyon seçimlerinin ana oyuncuları bambu, tik ya da rattan dış mekan mobilyaları, o coğrafyaların florasını oluşturan bitki ve hayvanlara gönderme yapan formlar ve parlak renk birleşimleridir. Sonuncusuna cesaret edemiyorsanız o zaman dümeninizi başka bir stile doğru kırın, çünkü içinde biraz güneş sarısı, biraz okyanus mavisi, biraz begonvil pembesi olmayan bir düzenleme ile egzotik bir sonuca ulaşmanız zor. Bu stil, cesur renk geçişleri ve hatta karmaşası gerektiriyor.

2. Çizgililer ve çiçekler


Eğer hedefiniz egzotizmi renklerle yakalamaksa, açıkhava köşenize çizgileri ve çiçeklileri mutlaka yerleştirmelisiniz. Çok karışık geliyorsa, içine en az üç canlı rengi dahil edeceğiniz bir renk paleti seçerek (örneğin turuncu, pembe, yeşil) çizgili yastık, minder ve halılar kullanın, çiçek desenlerini değilse bile aynı renklerde çiçek veren bitki seçimleri yapın.    

3. Aloha! 


Tropik iklimlerin karakteristik sembollerini kullanan tasarımcılar ananas formlu mumluklar, flamingo desenli kumaşlar, papağan figürlü bardaklar ve muz yaprağı şeklinde suplalar gibi pek çok aksesuar yaratıyor. Eğer böyle bir ortam oluşturmakta kararlıysanız, balkonunuzun duvarlarını fuşya, mavi, sarı gibi canlı renklerde boyayarak önüne düz renkli mobilyalar yerleştirebilir; sadece bu tarzda seçeceğiniz aksesuar, yastıklar veya duvar çıkartmalarıyla yaz keyfinize tropik bir neşe katabilirsiniz.

4. Özgür bir dans 


Renklerin en parlaklarının, desenlerin en neşelilerinin birbirleriyle özgürce dans ettiği bol palmiyeli ve egzotik meyveli Güney Pasifik sahillerinden evinize taşıyacaklarınız arasında mutlaka bodur meyve ağaçları, masklar, geniş renkli puflar, örgü sepetler ve baharat aromalı tütsüler de olmalı. Doğal liflerden yapılmış pamuklu ve keten kumaşlar da işinize yarayacaktır. Reggae, kalipso ve salsa müziklerinden oluşan bir liste de hazırda dursun!

5. Doğal orman dekorları


Hasır sepetler, kilimler ve perdeler, muz yapraklarıyla yaratılmış aksesuar ve tekstil ürünleri, doğal örgü matlar ve ahşap tabureler yine bu stilin en önemli unsurları arasında. Palmiye ağacı ve palmiye yaprağı formları, leopar, aslan, zürafa ve zebra gibi vahşi hayatın sembolü olmuş hayvan figürleri de sıkça kullanılıyor. Bunları tahta boncuklar, ahşap heykel ve aksesuarlar ve cam fanuslu fenerlerle birleştirerek biraz daha Afrika tarzına kaymak da bir seçenek olabilir.

6. Biraz miskinlik şart


Eğer tropik bir adada ya da coğrafyadaysanız, akşamüstü biraz miskinlik yapmak çok doğal. Öyleyse evinizde oluşturacağınız dekorda da her ihtiyaç anında içine kıvrılabileceğiniz ve bol oksijen alarak dinlenmenizi sağlayacak cibinlikli oturma köşeleri, hamaklar, salıncaklı koltuklar veya tavana asılan örgülü koltuklara yer vermeniz uygun olacaktır. Böyle bir keyif noktasının en önemli tamamlayıcıları da gündüz için pervaneli aydınlatmalar, gece içinse mobil dış mekan şömineleri ve ayaklı ısıtıcılar.
 
7. Parti sofrasında okyanus iklimi


Rengarenk sandalye ve minderler, iri yaprak desenli örtüler, Hindistan cevizi formunda servis takımları, alaca renkli tabaklar, yuvarlak fenerler, büyük gagalı tropik kuş figürleri, yuvarlak cam kaselerin içinde sürprizli punch'lar... Menüyü yelpazelerin üzerine yazabilir, peçeteleri küçük kağıt parasollerle süsleyebilir, misafirlere parmak arası terlikler ve hasır şapkalar dağıtabilirsiniz. Renk yörüngesinde dingin bir seçim yapmak isterseniz denizin üzerindeki mavi ve yeşil yansımalar, daha ateşli bir etki içinse denizin dibindeki mercan kayalıkları ve balıklar yol göstericiniz olacaktır.

Yazıyı Paylaş

Google +

Whatsapp

Yazarın Diğer Yazıları