Top
Pervin Kaplan

Pervin Kaplan

pkaplan@htgazete.com.tr

24/10/2011

Bakan Dinçer kadrosunu oluşturmaya hazır

Milli Eğitim Bakanlığı'nda bir süredir "yeniden yapılanma" sürüyor. Bu yapılanma önce genel müdürlük ve müşavirlik sayılarının azaltılmasıyla başladı. Sayıları 32'ye ulaşan genel müdürlükler ve daire başkanlıklarının bazıları birleştirildi, bazıları kaldırıldı, bazıları da yeniden isimlendirildi. Genel müdürlüklerin sayısı 12'ye, basın ve hukuk müşavirlikleri de dahil tüm birimlerin sayısı da 19'a indi. Müşteşar yardımcılıkları da 7'den 5'e düşürüldü. Henüz görevlerinden alınmayan tüm genel müdür ve başkanlar "vekil" oldu ve bu bürokratlar yapılandırma süreci devam ederken, gergin biçimde ne zaman görevlerine son verileceğini bekliyor. Bakanlıkta Müşteşar Emin Zararsız dışında "asaleten" görevde olan kimse de yok. Hatta sadece başkanlar ve genel müdürler değil, Talim Terbiye Kurulu üyeleri bile şu anda "vekaleten" görevdeler.
MEB'deki tüm bu gelişmeler Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in eski bakanlık yöneticileriyle yola devam etmek istemediğini, onların yerine gerekirse bakanlık dışından belki üniversitelerden yeni isimler getirmeye hazırlandığını gösteriyor.
Önceki gün Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı da Dinçer'in kendi kadrosunu oluşturmasının önünü açtı. Artık Bakanlık'ta sözleşmeli üst düzey bürokrat dönemi başlayacak. Yeni yapılanma Bakan'a müşteşarını da eğitimin beyni olan Talim Terbiye Kurulu Başkanı ve üyelerini de bakanlık dışından "sözleşmeli" atama hakkı verdi.
Kararname sadece bu iki birime dışarıdan sözleşmeli personel atama şansı getirmiyor. Aynı zamanda bu kararnameyle genel müdür, rehberlik ve denetim başkanı, strateji geliştirme başkanı, bakanlık müşaviri, I. hukuk müşaviri, grup başkanı, basın ve halkla ilişkiler müşaviri, özel kalem müdürü, milli eğitim uzmanı, hukuk müşaviri ve milli eğitim uzman yardımcısı unvanlı kadrolarda da sözleşmeli personel çalıştırılabilecek.
Birer yıllık hazırlanacak bu sözleşmeler tek taraflı olarak da feshedilebilecek. Ücretleri bakan onayıyla belirlenecek bu sözleşmeli personel gerekirse normal çalışma saatleri dışında hafta sonları da dahil olmak üzere çalıştırılabilecek ve fazla mesai ödenmeyecek ama 4 kez ikramiye alacaklar. Bakan onaylarsa iki aylık da teşvik primi var.
Bakanlıkta başlayan "yeniden yapılanmanın" tamamlanması için işte bu kararname bekleniyordu. Bakan Dinçer'in düşündüğü isimlerle çalışmasının önünde engel kalmadı. Önümüzdeki günlerde bakanlıkta pek çok ismin gittiğine ve yenilerinin geldiğine tanıklık edeceğiz.

Yazıyı Paylaş

Google +

Whatsapp