Top
Pervin Kaplan

Pervin Kaplan

pkaplan@htgazete.com.tr

08/05/2010

Öğrenci, veli ve okullara karne hazırlanacak

GEÇTİĞİMİZ perşembe günü İstanbul’da bin 444 ilköğretim okulunda ve yaklaşık 600 bin 6., 7. ve 8. sınıf öğrencisinin katıldığı ve “SBS’nin provası” olarak nitelendirilen “Kazanım Değerlendirme ve Uygulama Sınavı” yapıldı. Ben de valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği bu sınavın finansörlüğünü özel bir firmanın üstlendiğini yazarak, iki kurumun kendi olanaklarıyla sınavı gerçekleştirmemesini eleştirdim.

Bu yazı üzerine ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine derslerinde yardımcı olmak için internet üzerinden eğitim veren “Vitamin” adlı eğitim paketini sunan sınavın finansörü Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Eti aradı. Sınavın gerçekleşmesi için 500 bin TL bütçe ayırdıklarını ve bu sınavdan herhangi bir kazanç elde etmeyi düşünmediklerinin altını çizdi. Okullarda “Vitamin”in ücretsiz kullanıldığını, öğretmenlerin de okulda olduğu gibi evlerinden de bu programa ulaşabildiklerini anlatarak, “Amacımız Türkiye’nin eğitimde bir sıçrama yapmasına katkı sağlayabilmek. Eğitimde iyi yere gelmesinin yollarından biri bu alandaki eksikleri belirleyip, bunları giderecek politikaların oluşmasına katkı sağlamak” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’yla da yaptıkları anlaşma uyarınca sınava giren öğrencilerle ilgili bilgilerin “gizli” kalacağını vurgulayan Eti, ayrıca tüm değerlendirmeleri Bakanlık’la paylaşacaklarını ifade etti. Bu arada bir hafta içinde sınav sonuçlarını açıklamayı planladıklarını anlatan Eti, sınavdan öğrenci, veli ve okullar için ayrıntılı “karne” çıkaracaklarını vurguladı:

“Sonuçları yalnızca ‘doğru yanlış’ şeklinde açıklamayacağız. Her çocuğun karnesi olacak. Veli, çocuğunun hangi dersin hangi konusunda sorunu olduğunu burada görecek. Okullar da ayrıntılı karne alacak. Böylece tek tek öğrencilerin  hangi derslerde eksik olduklarını görürken, hangi sınıfta da hangi konunun tüm sınıf tarafından anlaşılmadığı da ortaya çıkacak. İşte bu durumda da bu eksikler üzerine gidilerek, eğitimin yeniden yapılandırılması sağlanabilir. Biz zaten bu alanda bilgi sahiyiz ve bunları paylaşmayı isteriz.”

Yazıyı Paylaş

Google +

Whatsapp