Top
Pervin Kaplan

Pervin Kaplan

pkaplan@htgazete.com.tr

06/09/2014

Nakil dilekçesi ne zaman dikkate alınmıyor?

TEMEL Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’ne (TEOG) göre devlet liselerindeki boş kontenjanları doldurmak için getirilen nakil uygulamasıyla ilgili velilerin kuşkuları da akıllarına takılan soruları da bitmiyor. Aileleri en çok endişelendiren konu; nakil dilekçelerinin (yanlarında) e-okul sistemine girilmemesi. Bu yüzden de başvurularının işleme alınıp alınmadığını bilemediklerini söylüyorlar. Ancak daha önce de anlattığımız gibi e-okul sistemine girerek, çocuğunuzun kişisel sayfasından bunu takip edebilirsiniz. Bu takibi yapabilmek için de yerleştiği okuldaki yeni numarasını öğrenmeniz gerekiyor. 8. sınıf okul numarasıyla e-okul sistemine girebilmeniz mümkün değil.

Eğer sisteme girdiğinizde “Onay bekliyor” yazısı çıkarsa bunun anlamı dilekçeniz işleme konulmuştur.

Gelelim nakil başvurusunda bulunmanıza rağmen çocuğunuzun sayfasında “Öğrenciye ait nakil işlemi bulunmamaktadır” yazısına...

Bunun iki anlamı var:

Biri; verdiğiniz dilekçeyi okul yönetimi e-okul sistemine girmemiş.

İkincisi; gitmek istediğiniz okulda boş kontenjan yok.

Eğer çocuğunuzun naklini aldırmak istediğiniz okulda boş kontenjan görünmüyorsa e-okul sistemi okul müdürlerinin nakil talebinizi bu sisteme işlemelerine izin vermiyor. Ancak okullarda boş kontenjan varsa nakil talepleri kabul edilebiliyor.

Bu yüzden de her cuma saat 19.00’dan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın sitesinde açıklanacak boş kontenjanları takip etmelisiniz. Okulda boş kontenjan oluşursa da pazartesi-perşembe günleri arasında yine yerleştiğiniz okula giderek, nakil dilekçenizi vermelisiniz...

“Nasılsa nakil dilekçem var, boşluk oluşunca dikkate alınır” diye düşünmeyin. Siz her hafta bu talebinizi dilekçeyle tekrarlayın. Okul yönetimlerinin kötü niyetli olmasalar da unutabileceklerini aklınızdan çıkarmayın. Gitmek istediğiniz okulda boş kontenjan oluşmayabilir. Bu yüzden de “nakil uygulamasını” boşa geçirmeyin, alternatif ve boş kontenjan görünen başka bir okul daha seçin. Diğer okulda boş kontenjan oluşana kadar bu okula geçiş için başvurun.

Bir de unutmamanız gereken bu yıl nakillerde taban puan şartı aranmadığı için okullar arasındaki geçişler “taban puansız” nakil uygulamasının son bulacağı eylül ayı sonuna dek sürecek. Bu yüzden de özel okullardan devlete, devlet okullarından da özele geçişler bu ay okullar açıldıktan sonra da tekrarlanacak.

Yazıyı Paylaş

Google +

Whatsapp