Top
Nuri Nencan

Nuri Nencan

nnencan@htgazete.com.tr

28/12/2016

2017 gelirken

 

İyisiyle kötüsüyle eski yıl üç gün sonra bitiyor. Şimdi artık yeni yıla giriyoruz. Büyük olaylar yaşadık. 15 Temmuz sadece silahlı kuvvetlerimizin değil, Türk Halkının en büyük imtihanı oldu. Milyonlarca vatandaş sokaklara döküldü. Herkes 15 Temmuz’u farklı yorumlar. Benim inancıma göre 15 Temmuz Türk Ulusunun şahlanışıdır.

15 Temmuz günü sonrasında, ülkemizin her ilinde ve ilçesinde yapılan hudutsuz ve sınırsız toplantıların ne manaya geldiğini ve nasıl yorumlanması gerektiğini herkesin çok iyi algıladığını ve bunun değerini bildiğini, Yenikapı’da 7 Ağustos’ta yapılan, beş milyonu aşan topluluğunun ne demek istediği önce çok iyi anlaşılmış, daha sonra bu duygu ve bu anlayış ortadan kalkmıştır. İşte o duygu ve birleşmeye Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız çok açık ve net bir teşhis koymuşlardır. Artık Türk Ulusu kıvançta olduğu gibi, tasada da birleşmişti. Kısaca milletimizde topluca yeni bir ruh belirtisi oluşmuştu.

O RUH KALMADI

Buna 15 Temmuz ruhu deniliyordu. Milletimiz ilk defa yurt içindeki düşmanlarına karşı yekvücut olmuştu. 15 Temmuz’dan sonra her gece yapılan toplantıların ve 7 Ağustos’ta İstanbul Yenikapı’da birlikte gösterdikleri direnç takdire şayandı.

Yazıyı Paylaş

Google +

Whatsapp

Yazarın Diğer Yazıları